o nama
  slike
  skulpture
  antikviteti
  kaligrafija
  art fotografija
  ikone
  tapiserija
  predstavljamo umjetnika
  novosti
  izložbe
  Umjetnička radionica Paleta
  kontakt
 
 
 
1 posjetitelj online
Ukupno posjeta 
O nama

40 godina tradicije i iskustva u oblasti kulture

Galerija Paleta ima status kulturne institucije sa dugogodišnjom tradicijom gdje smo predstavljali kulturne programe različitog karaktera. U svojoj stalnoj postavci  prezentuje kulturnu baštinu  i u  prodajnoj punudi odabrano savremeno stvaralaštvo, a u vrijeme rata (1992-1995) bila je izuzetno aktivna organizovavši preko stotinu izložbi i održavši poznati i neuništivi sarajevski kulturni duh.

Uglavnom se bazirala na postavkama najznačajnijih bosansko-hercegovačkih likovnih vrijednosti iz bogatog kaligrafskog fundusa, preko drevnih rukopisa, pa do predstavljanja najeminentnijih bosansko-hercegovačkih klasika i aktuelnih stvaralaca, ali i klasika sa prostora bivše Jugoslavije.

Za ovakav svoj angažman Galerija Paleta je doprinijela i dalje doprinosi kulturnom životu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine o čemu govore mnogobrojna priznanja i zahvalnice pojedinaca i organizacija koji su prepoznali značaj svega onog što je Paleta do sada postigla, organizovavši više od petstotina  kulturnih programa.

Galerija Paleta vrši prodaju, komisionu prodaju, otkup, restauraciju, procjenu umjetničkih djela, organizovanje izložbi i drugih kulturnih programa.

 

U našem projektu je izdavačka djelatnost u saradnji sa najpozvanijim stručnjacima iz naše kulturne historije.Sve što smo kazali podrazumijeva da su uspjesi naše Galerije vezani za predan rad i veliki entuzijazam koji je morao biti prožet iskustvom što smo ga od ranije posjedovali.

 

Zbog svega toga Galerija Paleta je jedno od najposjećenijih kulturnih središta grada Sarajeva kako od strane samih umjetnika tako i od  najšireg građanstva.

 

 

                                 

 

 
   
   
   
Copyright "Galerija Paleta" ©